Makarnanın zerdeçal, file badem ve tulum peyniri ile buluşarak gurme bir lezzete dönüştüğü bu tarif favoriniz olacak.
160 gr rigatoni makarna
1 küçük soğan, piyazlık doğranmış
3 yemek kaşığı (30 ml) Kırlangıç Riviera Zeytinyağı
3 yemek kaşığı file badem
Yarım su bardağı (60 gr) İzmir tulumu, ufak küp doğranmış
2 dal fesleğen, kıyılmış
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
Tuz
Yapışmaz tabanlı bir tavada 30 ml Kırlangıç Riviera Zeytinyağı’nı ısıtıp piyazlık doğranmış soğanları ekleyin. Orta ateşte aralıklı olarak karıştırarak soğanları kızartın.
Yapışmaz tabanlı başka bir tavada file bademleri yağsız olarak kavurun ve kenara alın.
Makarnayı tuz eklenmiş bol kaynar suda, ambalajının üzerinde belirtilen süreye göre dişe gelir kıvamda haşlayın. Sürenin sonunda makarnaları süzüp soğanları kızarttığınız tavaya ekleyin. Toz zerdeçalı da ilave edip kısık ateşte makarna renk alana kadar karıştırın. İzmir tulumu, file badem ve kıyılmış fesleğeni de ekleyip nazikçe karıştırdıktan sonra ocaktan alıp hemen servis edin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezler hakkında detaylı bilgilere Çerez Politikası'ndan ulaşabilirsiniz.