Kaparinin ekşiliği, zeytinin aroması ve hardalın karşı konulamaz lezzeti şimdi tek tarifte birleşti.
Somon için:
400 gr somon fileto
10 adet yeşil zeytin, çekirdekleri çıkarılmış
10 adet siyah zeytin, çekirdekleri çıkarılmış
3 yemek kaşığı dolusu kapari
4 adet çeri domates, ikiye kesilmiş
Yarım limon, ince dilimlenmiş
Yarım küçük soğan, ince dilimlenmiş
3 yemek kaşığı (30 ml) Kırlangıç Natürel Sızma Zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber
Taze kekik, mercanköşk
Deniz tuzu
Patates püresi için:
3 orta boy patates
2 diş sarımsak
Süt
2 tatlı kaşığı taneli hardal
2 yemek kaşığı (20 ml) Kırlangıç Natürel Sızma Zeytinyağı
Tuz
Somon filetosunun her iki yüzünü tuzlayıp fırın kabına yerleştirin. Çekirdekleri çıkarılmış siyah ve yeşil zeytinleri iri parçalara bölüp somonun etrafına koyun. Domatesleri de aralara ekleyip soğan ve limon dilimlerini somonun üzerine yerleştirin. Kaparileri serpiştirip taze çekilmiş karabiber ilave edin. 30 ml Kırlangıç Natürel Sızma Zeytinyağı’nı malzemelerin üzerine gezdirip birkaç dal da taze kekik ve mercanköşk ekleyerek önceden ısıtılmış 200°C fırında somonunuzu 20 dakika pişirin.
Patatesleri soyup iri parçalar halinde doğrayın ve bir tencereye alın. Sarımsakları da soyup ekleyin ve üzerlerini geçecek kadar süt ilave edin. Ocağa alıp orta ateşte patatesler iyice yumuşayana ve sütü çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp iri bir tutam tuz ilave edin ve bir çatal ya da ezici yardımıyla patatesleri ezin. 20 ml Kırlangıç Natürel Sızma Zeytinyağı ile hardalı ilave edip iyice karıştırın.
Fırından çıkardığınız somonu patates püresi eşliğinde servis edin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezler hakkında detaylı bilgilere Çerez Politikası'ndan ulaşabilirsiniz.