Ispanak ve kapya biber ile damakta yumuşak bir lezzet bırakan peynirli üçgen börek, herkesin en sevdiği yiyeceklerden olmaya aday.
4 adet yufka
50 gr körpe ıspanak, ince kıyılmış
Yarım su bardağı (50 gr) taze lor peyniri
100 gr tam yağlı Ezine peyniri
1 yemek kaşığı çörek otu
1 adet yumurta akı, çırpılmış
1 lt Kırlangıç Ayçiçek Yağı
Sos için:
2 adet kapya biber, ocakta ya da fırında közlenmiş
2 yemek kaşığı dolusu (50 gr) süzme yoğurt
Tuz
Önceden ocakta ya da fırında közlemiş olduğunuz kapya biberlerin kabuklarını soyup içlerini temizleyin. Parçalar halinde doğrayıp bir kaseye alın ve el blenderiyle ezerek püre haline getirin. Süzme yoğurt ile bir tutam tuz ilave edip karıştırarak sosunuzu tamamlayın ve bir kenara alın.
Böreğin iç harcı için, lor peyniri ve Ezine peynirini ufalayarak bir kaseye koyun. Kıyılmış ıspanak ile çörek otunu ilave edip karıştırın.
Yufkaları üst üste koyarak tezgaha serip 5 parmak eninde şeritler halinde kesin. Şeritlerin her birinin üst orta kısmına bir tatlı kaşığı dolusu harç yerleştirip üçgen şeklinde katlayarak sarın. Böreklerin son birleşme noktalarını, yufkanın üzerine çırpılmış yumurta akı sürerek yapıştırın.
Bir kızartma tenceresinde Kırlangıç Ayçiçek Yağı’nı 180°C’ye ısıtıp börekleri kızgın yağa atın. Altın rengi alana kadar kızartıp kevgirle yağdan çıkararak fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkarın. Bekletmeden hazırlamış olduğunuz közlenmiş biberli sos eşliğinde servis edin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezler hakkında detaylı bilgilere Çerez Politikası'ndan ulaşabilirsiniz.