Rezene kökü ile aroma kazanan kinoa, maş fasulyesi ve mercimek ile protein deposu haline gelen bu salatayı keşfedin.
¾ su bardağı (150 gr) karışık renkli kinoa
Yarım çay bardağı (50 gr) beluga mercimeği
1 çay bardağı (100 gr) maş fasulyesi
1 adet orta boy kuru soğan, piyazlık doğranmış
1 adet orta boy rezene kökü
5-6 dal nane, ince doğranmış
7-8 dal maydanoz, ince doğranmış
1 sap taze soğan, ince doğranmış
Yarım limonun suyu
Yarım su bardağı (100 ml) Kırlangıç Natürel Sızma Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Kinoa, beluga mercimeği ve maş fasulyesini ayrı tencerelere koyun. Üzerlerine bolca su ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın.
Yapışmaz tabanlı bir tavada 60 ml Kırlangıç Natürel Sızma Zeytinyağı’nı ısıtıp piyazlık doğranmış soğanı ekleyin. Orta ateşte, aralıklı olarak karıştırarak soğanları kızarana kadar pişirin.
Rezene kökünü, sapları ve yapraklarıyla birlikte parçalar halinde kesip fırın kabına koyun. Üzerine tuz serpip 20 ml Kırlangıç Natürel Sızma Zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 15 dakika pişirin.
Haşladığınız kinoa, beluga mercimeği ve maş fasulyesini süzüp bir karıştırma kabına alın. Üzerine tuz, kimyon ve sumağı serperek ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz, nane ve taze soğanı da ilave edin. Kızarmış kuru soğanları yağıyla birlikte ekleyip limon suyunu ve kalan Kırlangıç Natürel Sızma Zeytinyağı’nı gezdirin. Güzelce karıştırıp servis tabaklarına alın. Üzerlerine fırınlanmış rezeneleri ilave ederek servis edin.
NOT: Arzuya göre beluga mercimeği yerine yeşil mercimek de kullanabilirsiniz.
İnternet sitemizde kullanılan çerezler hakkında detaylı bilgilere Çerez Politikası'ndan ulaşabilirsiniz.