SON TWEET

aliornek: yemek tarifleri için teşekkürler @kirlangic

FACEBOOK

Kırlangıç sıvı yağları hakkında daha fazla bilgi edinmek ve fırsatlardan yararlanmak için Kırlangıç Facebook sayfasını beğenin.

PAYLAŞ

Kırlangıç’ı sosyal medya üzerinden paylaşın.

PAYLAŞ

Tarifini Ekle

*Doldurulması zorunlu alanlar
Lütfen eksik alanları girin
X

Soframızdan

Soframız kısmında yörelerin ve sizlerin özel tariflerini yayınlıyoruz. Siz de kendi tarifinizi ekleyerek her ay usta şeflerimiz tarafından yapılacak  değerlendirme sonucunda ödül kazanma fırsatı yakalayabilirsiniz


 

EKLE
  • Aysel Yılmaz
    Ankara
    Aysel Yılmaz

    Malzemeler

    1 kg şevketi bostan

    yarım kg yağsız kuzu eti

    1 tane kuru soğan

    2 yemek kaşığı Kırlangıç Riviera Zeytinyağı

    1 limon

    1 yemek kaşığı un   

    tuz

    Yapılışı

    Şevketi bostanı iyice yıkadıktan sonra doğrayalım. Soğanı doğrayıp düdüklü tencerede Kırlangıç Riviera Zeytinyağıyla kavuralım. Etleri ilave edip suyunu çekene kadar kavuralım, şevketi bostanı da ekleyip biraz daha kavuralım. Üstünü örtecek kadar su ve biraz tuz koyduktan sonra düdüklüde yaklaşık 45 dakika pişirelim. Limon suyunu unla çırpıp 1 çay bardağı su katalım, pişmesine yakın yemeğin üzerine bu sosu dökelim ve bir beş dakika kadar daha pişirelim. Sıcak servis yapalım.

    Kuzu Etli Şevketi Bostan (İzmir)
  • Nilgün Aşar
    Malatya
    Nilgün Aşar

    Malzemeler

    500 gr. kitel, yarma veya unlu bulgur

    2 su bardağı ılık su

    Tuz

    İç malzemesi

    7-8 tane büyük boy soğan 

    400 gr yağlı kıyma

    1 yemek kaşığı karışık salça

    Yarım demet maydanoz

    4-5 yemek kaşığı Kırlangıç Ayçiçek Yağı

    Karabiber,yenibahar,kimyon,pulbiber

    Arzuya göre dövülmüş ceviz (sevdiğiniz miktarda)

    Yapılışı

    Köfte içini hazırladıktan sonra kitele 2 su bardağı su ekleyelim. Yarım saat bekledikten sonra tuzunu atıp azar azar su ekleyerek yoğuralım. Kıvama gelen hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yoğuralım, iç malzemesini yerleştirip kapatalım. Kaynayan tuzlu suda köfteleri haşlayalım ve sos ile servis edelim.

    Haşlama İçli Köfte ( Mardin)
  • Hatice Umut
    Mersin
    Hatice Umut

    Malzemeler

    istediğiniz türden karışık turşu

    turşunuza göre kuru soğan bolca koymata fayda var.

    1 çay kaşığı kadar biber salçası

    3 yemek kaşığı Kırlangıç Mısır Yağı

    Yapılışı

    Turşuları doğrayıp biraz suda bekletelim, sonra suyunu sıkalım. Soğanları yağda kavuralım, salçayı ekleyelim, turşuyu da ekleyip yaklaşık beş dakika kavurduktan sonra yemeğimiz hazır olur. 

    Turşu Kavurması (Trabzon)
  • Malzemeler

    1 su bardağı haşlanmış nohut

    4 yemek kaşığı tahin

    1 kahve fincanı Kırlangıç Sızma Zeytinyağı

    3 çorba kaşığı limon suyu

    2 diş sarımsak

    Maydanoz

    Kimyon

    Pul biber

    Tuz

    Yapılışı

    Haşladığınız nohutun kabuklarını ayıkladıktan sonra kimyon, sarımsak ve ayırdığınız 1 kahve fincanı nohut haşlama suyuyla robotta çekin. Tahini ve dövülmüş sarımsağı ekleyip karıştırın. Kıvamına göre biraz daha nohut suyu ekledikten sonra üzerini maydanozla süsleyin. En son Kırlangıç Sızma Zeytinyağı gezdirdikten sonra turşuyla birlikte servis edin.

    Humus (Hatay)
  • Hayriye Örnek
    İstanbul
    Hayriye Örnek

    Malzemeler

    2 adet soğan

    2 adet yeşil biber

    1 diş sarımsak

    2 adet domates

    1 tutam maydanoz

    1 tutam dereotu

    1 çay kaşığı taze nane

    1 çay kaşığı kekik

    1 çorba kaşığı biber salçası

    1/2 limonun suyu

    1/2 çay bardağı Kırlangıç Akdeniz Sızma Zeytinyağı

    pul biber

    karabiber

    tuz

    Yapılışı

    Soğanları ufak ufak doğradıktan sonra fazla suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletiyoruz. İnce ince doğradığımız biber, dereotu, maydanoz ve taze naneyi robottan geçirdiğimiz kabuğu soyulmuş domateslerle karıştırıyoruz. En son soğanı da ilave ettikten sonra salça, limon suyu, Kırlangıç Akdeniz Sızma Zeytinyağı ve baharatları da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra acılı ezmemiz servise hazır olacaktır.

    Acılı Ezme (Gaziantep)